Akomodace během vyšetření refrakce oka, vliv na výsledky měření - Spurná, Gabriela (2013)
Tato práce se zabývá problematikou akomodace, resp. jejím vlivem na správné stanovení refrakce oka během vyšetření. Úvod práce je věnován podrobnějšímu popisu akomodace spolu s jednotlivými metodami měření. Další kapitola pojednává o charakteristice refrakčních vad včetně jejich specifik ve vztahu k akomodaci. Následuje popis objektivních a subjektivních metod určení refrakce a úplný závěr práce je věnován postupu refrakčního vyšetření.