Ekonomická náročnost dietního stravování - Doložílková, Veronika (2013)
Práce se zabývá finanční nákladností diety nezbytné při léčbě vybraných onemocnění a to fenylketonurie, celiakie a chronické renální insuficience. Dále je zde pojednáno o ekonomické náročnosti stravování nekojených dětí během prvního půl roku života. Praktická část je věnována třem kazuistikám a to pacientovi s fenylketonurií, pacientce s celiakií a dítěti, které je živeno počátečním mlékem. Cílem práce bylo nastínit ekonomickou náročnost diety u výše uvedených onemocnění a zmapovat výši finančních příspěvků od státu nebo od zdravotních pojišťoven.