Znižuje konzumácia mliečnych výrobkov riziko osteoporózy? - Korcová, Eva (2013)
Teoretická časť práce pojednáva o najnovších poznatkoch pôsobenia mlieka a mliečnych výrobkov na riziko vzniku osteoporózy. Zaoberá sa tiež pôsobením niektorých zložiek mlieka na zdravie kostí a pochybnosťami o jeho pozitívnom účinku pri prevencii tohto ochorenia. Cieľom praktickej časti je ohodnotiť vplyv konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov v období detstva a dospievania na prítomnosť osteoporózy u jedincov stredného veku a u seniorov.