Doplňky stravy u seniorů - Benešová, Jana (2013)
Tato bakalářská práce se věnuje doplňkům stravy pro seniory. První část je zaměřena na definici doplňků stravy, jejich rozdělení, formy a uvedení na trh. Druhá část se týká výživy seniorů. Zabývá se vlivem fyziologických a psychosociálních změn ve stáří na výživu a shrnuje potřebu živin u seniorů. Praktická část zkoumá systematičnost práce s doplňky stravy v ošetřovatelském procesu na geriatrickém oddělení.