AGEs - rizikové látky v potravinách - Hladíková, Zuzana (2013)
Bakalářská práce pojednává o produktech pozdní glykace aminocukrů, což zahrnuje definici AGEs, jejich vznik, metabolismus, účinky na zdraví a možnosti jejich inhibice. Součástí práce je i praktická část, ve které byla zjišťována informovanost cílové populace na téma AGEs a zda je příjem AGEs z vybraných endogenních zdrojů pro tuto populaci mužů a žen významný.