Parkinsonova choroba a výživa - Prokešová, Nikola (2013)
Bakalářská práce se zabývá Parkinsonovou chorobou a výživou. První kapitola je věnována popisu onemocnění a léčbě. Druhá kapitola popisuje výživová doporučení při onemocnění. Velký důraz je kladen především na poruchy metabolismu a výživy. Praktická část obsahuje tři kazuistiky pacientů trpících Parkinsonovou chorobou, kteří mají určité nutriční problémy vzniklé v důsledku onemocnění. Součástí kazuistik jsou nutriční intervence.