Spokojenost geriatrických pacientů se svodnou anestezií při aloplastikách velkých kloubů - Nováčková, Lucie (2013)
Aloplastiky velkých kloubů jsou jedny z nejčastějších elektivních výkonů v ortopedii. Geriatričtí pacienti tvoří významnou část počtu operovaných. Svodná anestezie je jednou z možností a zároveň nejčastější způsob anestezie k těmto operacím. Cílem diplomové práce je zjistit míru subjektivní spokojenosti geriatrických pacientů se svodnou anestezií, s tlumením bolesti, s péčí na Jednotce intenzivní péče Ortopedicko-traumatologického oddělení Oblastní nemocnice Kolín, a.s.