Ageistické postoje a stereotypy u studentů středních zdravotnických škol - Nemšovská, Markéta (2013)
Diplomová práce zkoumá názory a postoje u skupiny studentů střední zdravotnické školy, kteří získávají odbornou způsobilost k výkonu povolání zdravotnického asistenta ve vztahu k mýtům o stáří, a zjišťuje, zda stanovené determinanty (délka studia, odborná praxe, studium na konkrétní Střední zdravotnické škole, společné soužití respondentů se seniorem a deklarovaný zájem respondentů o práci se seniory) ovlivňují náhled studentů na seniorskou populaci ve vztahu k projevům ageismu. Těžištěm empirické části je kvantitativní výzkum prováděný na pěti středních zdravotnických školách ve Svitavách, Ústí nad Orlicí, Pardubicích, Blansku a v Brně, zaměřený na cílovou skupinu studentů druhého a čtvrtého ročníku oboru zdravotnický asistent.