Senior a jeho postavení ve vícegenerační rodině - Krejčí, Lenka (2013)
ANOTACE Jméno autora: Bc. Lenka Krejčí Instituce: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, Katedra ošetřovatelství Studijní program: Specializace ve zdravotnictví Studijní obor: Ošetřovatelská péče v gerontologii Název práce: Senior a jeho postavení ve vícegenerační rodině Vedoucí práce: MUDr. Hana Meluzínová Počet stran: 146 Počet příloh: 20 Počet titulů použité literatury: 49 Rok obhajoby: 2013 Klíčová slova: rodina, senior, stáří, stárnutí, vícegenerační soužití Souhrn: Diplomová práce je zaměřená na postavení seniorů v rodině a jejich vzájemnou kohezi s ostatními členy rodiny. V kapitolách teoretické části jsou zpracovaná základní témata - senior, stáří, rodina a vícegenerační soužití. Empirická část práce obsahuje případové studie jednotlivých vícegeneračních rodin a jejich vzájemné soužití. Zpracované výsledky nabízí pohled na danou problematiku jak ze strany seniora, tak i ze strany rodiny a jejich vzájemné porovnání. Následnou analýzou výsl