Znalosti sester o delirantních stavech v intenzivní péči - Provazníková, Marie (2013)
Magisterská diplomová práce je zaměřena na problematiku delirantních stavů se vztahem k poskytování intenzivní péče. Teoretická část práce je věnována souhrnným informacím zaměřeným na charakteristiku delirantních stavů, zaměřuje se na oblasti příčin, příznaků, diagnostiky, léčby, ošetřovatelské péče a restriktivních postupů u pacientů v delirantním stavu. Empirická část práce zjišťuje znalosti sester o delirantních stavech v intenzivní péči. Výstupem práce je algoritmus péče o pacienta v delirantním stavu, který je možné využít nejen na pracovištích intenzivní péče.