Kvalita života osob po popáleninovém traumatu v dětství v dlouhodobé intenzivní péči - Trnková, Zuzana (2013)
Diplomová práce je zaměřena na kvalitu života osob po popáleninovém traumatu v dětství v dlouhodobé intenzivní péči. Popáleninové trauma ve většině případů vzniká v několika málo sekundách u osob v plném zdraví. Jeho následky bývají často celoživotní ať už v podobně drobných jizev nebo těžkých svalových kontraktur a to zejména u dětí. Teoretická část nabízí pohled na základní všeobecné informace o kvalitě života. Následující kapitoly jsou věnovány problematice popáleninového traumatu u dětí. Dotazníkový průzkum v rámci empirické části práce hodnotí kvalitu života osob, které v dětství prodělaly popáleninové trauma. Jak jsou vnímány následky, které po sobě popálení zanechává samotným popáleným a jak k nim přistupuje rodina a okolí.