Znalost poskytování první pomoci u příslušníků Hasičského záchranného sboru a Policie ČR - Loubková, Renata (2013)
V diplomové práci se zabývám znalostmi první pomoci příslušníků Hasičského záchranného sboru a Policie ČR. Cílem práce bylo zjistit úroveň znalostí první pomoci příslušníků HZS i PČR a porovnat znalosti první pomoci obou sledovaných skupin. Teoretickou část tvoří tři hlavní kapitoly. V teoretické části je popisována historie první pomoci, integrovaný záchranný systém a jeho hlavní a vedlejší složky a v poslední kapitole se zabývám kardiopulmonální resuscitací, a to zejména základní neodkladnou resuscitací dospělých a dětí. Praktická část je podložena výsledky dotazníkového šetření provedeného na výše uvedených pracovištích Policie ČR a Hasičského záchranného sboru. Pomocí tabulek a grafů jsou znázorněna data vyjadřující výsledky dotazníkového šetření.