Profese sestry pro intenzivní péči z pohledu laické veřejnosti a všeobecných sester pracujících v podmínkách intenzivní péče - Čapková, Dagmar (2013)
Diplomová práce s názvem Profese sestry pro intenzivní péči z pohledu laické veřejnosti a všeobecných sester pracujících v podmínkách intenzivní péče obsahuje teoretickou část zabývající se danou problematikou a empirickou část, kde hlavním cílem zkoumání bylo zjistit, zda existují rozdíly ve vnímání různých oblastí týkajících se profese sestry pracující v podmínkách intenzivní péče mezi laickou veřejností a samotnými sestrami pracujícícími v intenzivní péči. Výzkum probíhal formou dotazníkového šetření. Výsledky testovaných hypotéz jsou shrnuty v závěru diplomové práce.