Reakce řidičů na průjezd vozidla zdravotnické záchranné služby - Antošová, Zuzana (2013)
Diplomová práce byla zaměřena na problematiku reakce řidičů na průjezd vozidla zdravotnické záchranné služby. V teoretické části práce je popsána problematika legislativních opatření ve vztahu k jednotkám integrovaného záchranného systému a jejich pohybu po pozemních komunikacích. Dále je poměrně podrobně zpracována problematika schopností řidičů a jejich psychologie. V empirické části jsou zpracována data z dotazníkového průzkumu mezi řidiči, kteří uváděli jejich znalosti a zvyklosti při reakcích na průjezd vozů IZS.