Znalosti všeobecných sester v technice kontinuálního monitorování EKG v intenzivní péči - Holcmanová, Veronika, 1986- (2013)
Hlavním tématem předkládané práce je zjistit jaké jsou znalosti sester v intenzivní péči, v oblasti správného přikládání EKG elektrod na tělo pacienta v rámci kontinuálního sledování fyziologických funkcí. Dalším cílem je zjistit, jak sestry v intenzivní péči reagují na zvukový i vizuální alarm EKG monitoru, který snímá srdeční činnost pacienta. Další oblastí je pak zjistit zdali je všeobecná sestra schopna rozpoznat artefakty na EKG křivkách a zda dovede předcházet vzniku těchto artefaktů v rámci kontinuálního monitorování EKG. Průzkum v rámci dotazníkového šetření vychází ze získání znalostí, týkající se daného tématu, sester pracující v intenzivní péči.