Problematika umírání v intenzivní péči - Daňková, Magdalena (2013)
Tato diplomová práce je zaměřena na umírání v oblasti intenzivní medicíny. Práce se skládá ze dvou hlavních částí, teoretické a praktické. Úkolem teoretické části je zmapovat prostředí intenzivní medicíny, zhodnotit umírání jako proces a umírání v prostředí intenzivní medicíny. Také je doplněna o souhrn vybraných etických dilemat. Těţiště práce tvoří kvantitativní výzkum, který formou dotazníku zjišťuje, pocity a postoje všeobecných sester k otázkám umírání a smrti. V ýsledky byly zpracovány pomocí kvantitativního šetření.