Edukace dialyzovaných pacientů s arteriovenózní fistulí - Šidlíková, Alena (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou edukace dialyzovaných pacientů s arteriovenózní fistulí. Teoreticky je problém charakterizován v 5ti kapitolách. Kvantitavní průzkumné šetření zjišťovalo existenci a úroveň deficitů sebepéče (self-care) hemodialyzovaných pacientů s arteriovenózní fistulí v oblasti prevence a vzniku pozdních komplikací arteriovenózní fistule a předcházející způsob organizace edukace hemodialyzovaných pacientů v této oblasti sebepéče (self-care) jejich edukátory.