Problematika zachování důstojnosti u pacientů na JIP/ARO - Peterková, Jana (2013)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku zachování důstojnosti u pacientů na JIP/ARO, přičemž zkoumá názory sester pracujících v intenzivní medicíně. Klíčovou kapitolou teoretické části je Essence of care 2010, jež mapuje 7 rizikových oblastí důstojnosti pacientů. Praktická část, realizovaná kvantitativním výzkumem pomocí dotazníku, mapuje názory sester, pracujících v intenzivní medicíně, na důstojnost pacientů. V závěru práce jsou analyzovány výsledky výzkumného šetření, dále jsou porovnány s odbornou literaturou a jinými výzkumy a navrhnuta možná řešení pro praxi.