Sedace v intenzivní péči - Jašková, Jitka (2013)
V diplomové práci se zabývám tématem sedace v intenzivní péči. Teoretická část práce je věnována vysvětlení účelu sedace, indikací, cílů i nežádoucích účinků, rozdělení hloubky sedace a metod hodnocení. Další část popisuje farmakologické i nefarmakologické strategie pro provedení sedace. V empirické části analyzuji výsledky dotazníkového šetření realizovaného u respondentů z řad všeobecných sester pracujících na pracovištích poskytujících intenzivní péči. Vyhodnocuji metody, kterými je zajišťována sedace pacientů a povědomí všeobecných sester o této problematice.