Štěrbinová lampa - typy, optické principy přístrojů, využití v optometrické a oftalmologické praxi - Gajdošová, Anna, 1989- (2013)
Bakalářská práce má název „Štěrbinová lampa - typy, optické principy přístrojů, využití v optometrické a oftalmologické praxi“. Na začátku práce jsou popsány hlavní části štěrbinové lampy - osvětlovací systém, pozorovací soustava a mechanický systém a jejich optické principy. Střední část práce se zabývá jednotlivými technikami vyšetření předního segmentu oka. Jsou zde také uvedeny nejčastější patologie pozorovatelné štěrbinovou lampou. Poté následuje popis přídatných zařízení. Poslední kapitoly se věnují postupu při vyšetření a využití štěrbinové lampy při aplikaci kontaktních čoček.