Zábrusové systémy pro zhotovení brýlí - Paun, Sonja (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá popisem jednotlivých automatických zábrusných systémů, které nalezneme na trhu, jejich funkce, propojení s počítačem a kamerovým systémem pro určení centračních parametrů. V úvodní kapitole se práce zabývá vývojem technologie pro zhotovení brýlí. V druhé kapitole jsou popsány jednotlivé části zábrusového systému (zábrusová komora, centrovací a kopírovací zařízení). Dále se práce zabývá pracovními fázemi zábrusového automatu, popisuje a zavádí zábrusová centra v ČR. Poslední kapitola je zaměřená na firmy brousících systémů s popisem novinek v jejich nabídce.