Novinky v materiálech pro výrobu brýlových obrub - Zavřelová, Lenka (2013)
Bakalářská práce se podrobně zabývá jednotlivými materiály brýlových obrub. Tyto materiály jsou rozděleny do jednotlivých kapitol, které se věnují jejich výrobě, vlastnostem, přizpůsobování brýlových obrub a vkládání brýlových čoček a použití v brýlové optice. Práce uvádí mnoho nových materiálů, rozvoj v nových technologiích zpracování starších materiálů a také jednotlivé společnosti, které tyto materiály používají na výrobu brýlových obrub.