Využití léčebných laserů v oftalmologii - Kondéová, Eliška (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem léčebných laserů a jejich využitím v oftalmologii. V úvodní části jsou popsány základní poznatky o laserech, konkrétně o historii, principu činnosti laseru a dělení laserů. Není opomenuto ani využití laserů v různých odvětvích a dále bezpečnost při práci s laserem. Další samostatná kapitola popisuje druhy oční laserové terapie a jejich využití u příslušných částí oka, jako je rohovka, duhovka a komorový úhel, čočka a sítnice. Pozornost je věnována hlavně onemocněním, které se v populaci vyskytují nejčastěji a jsou často závažným a zdravotně- sociálním problémem.