Nejčastější patologie předního segmentu oka - Kohoutková, Anna; Synková, Monika; Masarykova univerzita. Katedra optometrie a ortoptiky (2013)
Bakalářská práce má název Nejčastější patologie předního segmentu oka. Práce obsahuje tři části. První část zahrnuje informace o anatomii předního segmentu oka. Anatomie je popsána pro jednotlivé struktury předního segmentu a vytváří základ pro pochopení následujích kapitol. Další část rozebírá základní vyšetřovací metody pro odhalení oční patologie. Stěžejní úsek práce se zaměřuje na popis vybraných patologií předního segmentu oka, se kterými se lze v praxi setkat.
The thesis is called The most frequent Pathology of Anterior Segment of the Eye. The thesis consists of three parts. First part contains information about anatomy of anterior segment of eyeball. Understanding of individual structures forms a knowledge basis for following chapters. Basic examinational methods for eye pathology detection are analyzed in next part. Last part of the thesis is the most important one and is dedicated to pathologies of anterior segment of eyeball being possible to observe in practice.
Vedoucí práce: Monika Synková
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2013
Keywords: keratitida; keratokonus; konjunktivitida; oči -- patologie; skleritida; xeroftalmie; Conjunctivitis; Eye; Keratitis; Keratoconus; Scleritis; Xerophthalmia; bakalářské práce