Základní věta algebry a její důkazy - Čechová, Petra (2013)
Cílem této práce je nabídnout čtenáři ucelený pohled na problematiku základní věty algebry se zaměřením na její důkazy. Tato věta je nejprve v úvodu formulována; následuje pojednání o jejím postavení v kontextu vývoje algebry v jejím původním pojetí jako nauky o řešení rovnic. Na tuto historickou část navazuje přehled prvních důkazů základní věty algebry včetně popisu myšlenek a postupů v nich užitých. Stěžejní část potom tvoří soubor vybraných důkazů této věty, které jsou zjednodušeně rozděleny na algebraické a analytické.