Kojetínsko v geografickém vzdělávání - Navrátilová, Iveta (2013)
Diplomová práce je zaměřena na vypracování příručky pro výuku lokální geografie Kojetínska. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá popisem geografie místního regionu a obecnou charakteristiku terénní výuky zeměpisu a jejich zařazením do Rámcového vzdělávacího programu pro gymnázia a do Školního vzdělávacího programu gymnázia Kojetín. Dále obsahuje obecnou charakteristiku terénní výuky zeměpisu. V praktické části je popsána fyzickogeografická i socioekonomická charakteristika Kojetínska, kterou lze využít při frontální výuce. Součástí praktické části je také výuková prezentace, návrhy na projektovou výuku a návrhy terénní výuky, včetně pracovních listů. Závěrečná kapitola je věnována ověření vybraného tématu v praxi, kdy byl žákům Gymnázia Kojetín podán dotazník, jehož cílem bylo zjistit, jak dobře žáci znají místní region.