Suburbanizace Frýdecko-Místecka - Žilavá, Veronika (2013)
Předkládaná diplomová práce se zabývá růstem oblastí, tzv. suburbií na Frýdecku-Místecku. Region je specifický pro svou polycentricitu, a to se projevuje i na procesu suburbanizace. Tyto oblasti se osídlují díky atraktivní přírodě v podhůří Beskyd a zdravějšímu životnímu prostředí i za cenu časově delší dojížďky za prací, službami a kulturou. Obsahem práce bude identifikovat lokality rezidenční suburbanizace pomocí analýzy dojížďky za prací, migrace obyvatel a bytové výstavby. K tomu poslouží i dotazníkové setření demonstrující demografické, sociální a ekonomické charakteristiky obce. Na základě těchto ukazatelů vymezím suburbanizační zázemí města Frýdek-Místek a pokusím se nastínit budoucí vývoj procesu stěhování obyvatel na tomto území.