Suburbanizace Uherskohradišťska - Špačková, Monika; Toušek, Václav, 1949-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2013)
Práce se zabývá procesem suburbanizace, která je v posledních letech velmi aktuálním tématem. Jejím hlavním cílem je popsat suburbanizaci na příkladu Uherskohradišťského regionu a vymezit obce, které patří do suburbanizačního zázemí Uherského Hradiště, Kunovic a Starého Města. Jako první se práce zabývá samotným termínem suburbanizace a jeho vysvětlením. Dále pak jejími projevy v různých částech světa a v České republice. V praktické části patří mezi dílčí cíle popis a historie Uherského Hradiště, analýza migrace, analýza bytové výstavby a analýza dojížďky do zaměstnání. Prostřednictvím těchto ukazatelů bude vyhodnocen proces suburbanizace v daném regionu.
The thesis deals with the process of suburbanization, which has been a hot topic in recent years. Its main objective is to describe suburbanization on the example of Uherské Hradiště region and define the municipalities belonging to the suburbanization hinterland of Uherské Hradiště, Kunovice and Staré Město. At first, the work deals with the actual term of suburbanization and its explanation. Then, its impacts in different parts of the world and in the Czech Republic. In the practical part one of the partial aims is description and also history of Uherské Hradiště, migration analysis, analysis of housing construction and analysis of commuting to work. Through these indicators the process of suburbanization in the given region will be evaluated.
Vedoucí práce: Václav Toušek
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2013
Keywords: dojížďka do zaměstnání -- Česko; suburbanizace -- Česko; commuting of workers -- Czechia; commuting of workers; suburbanization -- Czechia; suburbanization; Uherské Hradiště (Česko : oblast); Uherské Hradiště Region (Czechia); diplomové práce; master's theses