Suburbanizace Uherskohradišťska - Špačková, Monika (2013)
Práce se zabývá procesem suburbanizace, která je v posledních letech velmi aktuálním tématem. Jejím hlavním cílem je popsat suburbanizaci na příkladu Uherskohradišťského regionu a vymezit obce, které patří do suburbanizačního zázemí Uherského Hradiště, Kunovic a Starého Města. Jako první se práce zabývá samotným termínem suburbanizace a jeho vysvětlením. Dále pak jejími projevy v různých částech světa a v České republice. V praktické části patří mezi dílčí cíle popis a historie Uherského Hradiště, analýza migrace, analýza bytové výstavby a analýza dojížďky do zaměstnání. Prostřednictvím těchto ukazatelů bude vyhodnocen proces suburbanizace v daném regionu.