Současné problémy Latinské Ameriky - Rumlová, Svatava (2013)
Latinská Amerika je světovým regionem, který se potýká s mnoha problémy. Tato diplomová práce si klade za cíl představit některé z těchto problémů, jako například urbanizaci, špatné pracovní podmínky a dětskou práci, produkci a obchod s drogami, či korupci. Snaží se také přiblížit politickou situaci v Latinské Americe. Součástí práce je také základní historická a geografická charakteristika regionu. Jedna kapitola je věnována aplikacím tohoto tématu ve výuce zeměpisu na středních školách.