Brno - vybrané aspekty geografie strachu - Soukalová, Lucie (2013)
V diplomové práci „Brno - vybrané aspekty geografie strachu“ se věnujeme problematice prostorového vnímání strachu ve městě Brně. Termín strach je pojem velice širokého významu. Jde o individuální, těžko definovatelný vjem, o lidskou reakci na nebezpečí zahrnující mnoho různých dimenzí. Naše práce se primárně soustřeďuje na jeden významný aspekt strachu - a to strach z kriminality. Prostřednictvím dílčích šetření (rozbor policejních statistik, sonda do vnímání prostředí a mediální analýza (ne)bezpečnosti města) se pokoušíme o výslednou identifikaci rizikových lokalit ve městě Brně.