Problematika hladu v Africe, regionálně geografická analýza - Javorčeková, Klára (2013)
Tato diplomová práce pojednává o problematice hladu, přičemž se především zaměřuje na situaci v Africe. Úvodní část je věnovaná stavu a vývoji tohoto problému ve světě. Následuje rozbor faktorů, které rozšíření hladu zapříčiňují. Hlavní část práce zahrnuje analýzu problematiky hladu a obchodu s potravinami v Africe. Na vybraných zemích je podrobněji zpracována analýza studovaného jevu. V závěru práce jsou rovněž nastíněny hlavní možnosti řešení této problematiky.