Regionálně geografické aspekty zemědělství ČR po vstupu do EU - Skácel, Petr (2013)
Hlavním cílem této diplomové práce je analýza regionálně geografických diferencí českého zemědělství po vstupu do EU. Stěžejní část se zabývá analýzou vybraných ukazatelů rostlinné a živočišné výroby. Nejvýznamnějším zdrojem dat byla sčítání Agrocenzus 2000 a Agrocenzus 2010. Práce taktéž zachycuje vývoj českého zemědělství po roce 1990. Celá práce je doplněna o grafické zpracování studovaných ukazatelů ve formě kartogramů. Poslední kapitola je věnována výuce geografie českého zemědělství na střední škole.