Vymezení a charakteristika oblastí krajinného rázu v Olomouckém kraji - Vysloužil, Lubomír (2013)
V této práci se věnujeme Olomouckému kraji z hlediska krajinného rázu. Na jeho území byly vymezeny jednotlivé oblasti krajinného rázu na základě přírodních, kulturních a historických charakteristik, tyto charakteristiky byly spolu s typickými rysy oblastí stručně popsány v textové části práce, na kterou navazuje tabulka s charakteristickými znaky krajinného rázu dané oblasti. Práce mapuje celé území kraje v návaznosti na okolní území. Přínosem práce je syntéza všech složek krajiny do komplexní charakteristiky území.