Revize a optimalizace ÚSES v CHKO Moravský kras a přiléhajícím okolí - Krásenská, Eva (2013)
Předkládaná diplomová práce se věnuje hodnocení funkčnosti územního systému ekologické stability (ÚSES) v chráněné krajinné oblasti Moravský kras a jeho okolí do 2 km. Na základě terénního průzkumu, dokumentů ÚSES a digitálních dat byly jednotlivé skladebné prvky ÚSES ohodnoceny a zařazeny do kategorie Optimálně / Částečně / Nedostatečně funkční. V řešeném území je 87 % plochy lokálního, regionálního a nadregionálního ÚSES optimálně funkční, 8 % částečně funkční a 5 % nedostatečně funkční. V návrhové části jsou jednak návrhy na vymezení nových lokálních biokoridorů, a také doporučený management pro jednotlivé skladebné prvky.