Teorie barevného vidění - Vacková, Aneta (2013)
Tato práce je zaměřena na teorie barevného vidění s cílem shrnout jednotlivé poznatky o složitém procesu barevného vidění. V první části jsou jednotlivě popsány teorie barevného vidění s podrobnějším zaměřením na Heringovu oponentní teorii. V druhé polovině bakalářské práce jsou popsány současné poznatky o barevném vidění na úrovni jednotlivých buněk od sítnice po podkorová zraková centra. Zde jsou detailněji popsány horizontální buňky a jejich funkčnost u některých živočišných druhů.