Historické podmíněnosti evropského sídelního systému

Tématem práce je analýza historických souvislostí ovlivňujících vývoj evropského sídelního systému od starověku do 20. století. Cílem práce je retrospektivní zhodnocení procesů a jejich dopadů na současnou podobu sídelního systému Evropy v měřítku převážně makroregionálních struktur. Metodou práce j...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Bolek, Miroslav, 1988- (Dissertant)
Other Authors: Mulíček, Ondřej, 1974- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2013
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/253021/prif_m/
Cover Image
LEADER 04485ctm a22007577a 4500
001 MUB01000861722
003 CZ BrMU
005 20190614132851.0
008 130611s2013 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2020-10-05 
035 |a (ISMU-VSKP)206732 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD004 
072 7 |a 911  |x Obecná geografie. Systematická geografie  |2 Konspekt  |9 7 
080 |a 930  |2 MRF 
080 |a 911.37  |2 MRF 
080 |a 911.375:316.4  |2 MRF 
080 |a 711.4  |2 MRF 
080 |a 93/94  |2 MRF 
080 |a (4)  |2 MRF 
080 |a (043)378.2  |2 MRF 
100 1 |a Bolek, Miroslav,  |d 1988-  |7 mub2010596554  |% UČO 253021  |4 dis 
242 1 0 |a Historic conditionalities of European settlement system  |y eng 
245 1 0 |a Historické podmíněnosti evropského sídelního systému  |h [rukopis] /  |c Miroslav Bolek 
260 |c 2013 
300 |a 121 s., [27]s. příl. 
500 |a Vedoucí práce: Ondřej Mulíček 
502 |a Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2013 
520 2 |a Tématem práce je analýza historických souvislostí ovlivňujících vývoj evropského sídelního systému od starověku do 20. století. Cílem práce je retrospektivní zhodnocení procesů a jejich dopadů na současnou podobu sídelního systému Evropy v měřítku převážně makroregionálních struktur. Metodou práce je interpretace a analýza historiografické a geografické literatury a konfrontace nabytých poznatků s dostupnou datovou základnou ve vybraných případových studiích. Výsledkem je zhodnocení hlavních tendencí vývoje evropského sídelního systému v procesech dlouhého trvání (longue durée) a demonstrace vybraných jevů v grafových a mapových výstupech.  |% cze 
520 2 9 |a The theme of this diploma thesis is an analysis of historical conditionalities which formed the settlement system in Europe from antiquity to the 20th century. The aim of this work is a retrospective review of processes and their impacts on macro-scale structures of the current forms of European settlement system. The methods used in this thesis are interpretation and analysis of historiographical and geographical literature and confrontation of this information with available data base in selected case studies. The result is an assessment of the main trends in the evolution of European settlement system in the processes of long duration (longue durée) and demonstration of selected phenomena in graph and map outputs.  |9 eng 
650 0 7 |a historiografie  |7 ph114672  |2 czenas 
650 0 7 |a sídelní geografie  |7 ph116378  |2 czenas 
650 0 7 |a urbanizace  |7 ph126946  |x dějiny  |2 czenas 
650 0 7 |a města  |7 ph115399  |z Evropa  |2 czenas 
650 0 9 |a historiography  |2 eczenas 
650 0 9 |a urban geography  |2 eczenas 
650 0 9 |a cities and towns  |2 eczenas 
650 0 9 |a urbanization  |x history  |2 eczenas 
650 0 9 |a cities and towns  |z Europe  |2 eczenas 
655 7 |a diplomové práce  |7 fd132022  |2 czenas 
655 9 |a master's theses  |2 eczenas 
658 |a Geografie a kartografie  |b Učitelství geografie a kartografie pro střední školy  |c PřF N-GK UZ, FF:HIU (UZ)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Mulíček, Ondřej,  |d 1974-  |7 mub2010595216  |% UČO 7678  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Geografický ústav  |7 ko2005276089  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/253021/prif_m/ 
CAT |c 20130611  |l MUB01  |h 0421 
CAT |a RACLAVSKA  |b 02  |c 20130614  |l MUB01  |h 1633 
CAT |a KOURILOVA  |b 02  |c 20130725  |l MUB01  |h 1419 
CAT |a KOURILOVA  |b 02  |c 20130725  |l MUB01  |h 1523 
CAT |c 20130803  |l MUB01  |h 1004 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140107  |l MUB01  |h 1150 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20140909  |l MUB01  |h 1158 
CAT |c 20140911  |l MUB01  |h 1611 
CAT |c 20140912  |l MUB01  |h 1105 
CAT |c 20150703  |l MUB01  |h 1222 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1450 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1411 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0405 
CAT |a KOURILOVAX  |b 02  |c 20190529  |l MUB01  |h 1225 
CAT |a KOURILOVAX  |b 02  |c 20190614  |l MUB01  |h 1328 
CAT |c 20201005  |l MUB01  |h 1142 
CAT |a REPISOVA  |b 02  |c 20201008  |l MUB01  |h 1054 
GEO |a 25/07/2013  |b ODESLANO 3/08/2013 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2020-10-05 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 PRIF  |a Přírodovědecká fakulta  |2 PRFSK  |b ÚK sklad  |3 K-11781  |5 3145357789  |8 20130614  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |q 20180425  |r 20130607  |s dar 
AVA |a SCI50  |b PRIF  |c ÚK sklad  |d K-11781  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j PRFSK