Brno - komplexní dopravní analýza - Kučera, Jan, 1985- (2013)
Diplomová práce se zabývá aktuální dopravní problematikou a charakteristikou města Brna a jeho zázemí se zaměřením na individuální automobilovou dopravu. K tomuto účelu byla vytvořena multikriteriální analýza, která ve třech úrovních zkoumá prostorové vazby. Její stěžejní část byla založena na pravidelných pohybech rezidentů do zaměstnání. Konečné výsledky analýzy předkládají teoretickou strukturu a rozložení pohybů individuální automobilové dopravy ve městě. Součástí analýzy je též rozpracovaná dopravní kategorizace jednotlivých městských částí Brna.