Mezoregionální úroveň sídelního systému ČR - Drbušek, Jan (2013)
V této diplomové práci se věnujeme problematice regionalizace na mezoregionální úrovni českého sídelního systému. Po teoretickém úvodu jsme přistoupili k regionalizacím podle migračních proudů a podle nedenního dojíždění do zaměstnání a škol. Nejprve jsme vymezili potencilní centra mezoregionu a dále je omezovali podle zvolených kritérií. V záverečné kapitole dochází k diskuzi mezoregionální úrovně a komparaci jednotlivých regionalizací.