Znevýhodněné skupiny obyvatelstva na trhu práce v SR a ČR (s důrazem na oblast Prešovského kraje) - Bodnárová, Alena (2013)
Diplomová práce se věnuje porovnání postavení problémových skupin na trhu práce v Slovenské a České republice s důrazem na oblast Prešovského kraje. Více než 20 let samostatné existence obou států přitom způsobila výrazné změny v legislativě dotýkající se těchto skupin. Jejich objasnění bylo podstatným krokom k posouzení regionálních rozdílů v uplatnitelnosti znevýhodněných uchazečů o zaměstnání.