Paprika ve výživě člověka - Sobotková, Denisa (2013)
Bakalářská práce „Paprika ve výživě člověka“ zkoumá konzumaci papriky ve sledovaném souboru respondentů v České republice. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. První, teoretická část, je věnována rodu Capsicum, popisuje jednotlivé odrůdy, chemické složení, využití a jejich vliv na lidské zdraví. Druhá, praktická část, sděluje výsledky dotazníkového šetření týkajícího se frekvence konzumace paprik.