Homeopatie při porodu a v raném šestinedělí z pohledu porodní asistentky - Vodičková, Věra (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím homeopatie jako jedné z léčebných metod, které přirozeným způsobem podporují fyziologický průběh porodu i šestinedělí. Práce se snaží najít odpovědi na otázky, které souvisejí s využitím homeopatie v přípravě k porodu, na porodním sále i oddělení šestinedělí. Zda je možné podpořit nástup porodní činnosti, ovlivnit délku porodu, zmírnit bolest, posílit psychiku ženy v tomto období, případně zmírnit následky porodního poranění a zkrátit dobu jeho hojení. Cílem práce je utřídění poznatků, týkajících se použití homeopatik před porodem, během něho i po něm a návrh obecných postupů při výběru specifických homeopatických léků, které jsou doloženy podrobnými kazuistikami porodních procesů, při kterých rodičky užívaly homeopatické přípravky.