Syndrom karpálního tunelu v těhotenství a po porodu - Tomická, Miroslava (2013)
Tato sumarizační práce začíná teoretickou částí, která popisuje problematiku syndromu karpálního tunelu ze všeobecného hlediska a posléze se zabývá syndromem karpálního tunelu ve spojitosti s těhotenstvím a obdobím po porodu. Dále jsem popsala několik metod, které můžeme ženám poradit v případě postižení tímto onemocněním. Zároveň je specifikováno 8 kazuistik žen, které syndrom karpálního tunelu prodělaly. Součástí práce je menší dotazníkové šetření. Třicet dotazníků jsem distribuovala mezi porodní asistentky pracující na porodních sálech, oddělení šestinedělí, dále mezi asistentky pracující v ambulantním sektoru a předporodní přípravě. Chtěla jsem tím nastínit, jaké znalosti mají ohledně této diagnózy porodní asistentky, které se setkávají se ženami s daným syndromem.