Endometrióza - co je třeba vědět - Strieglerová, Hana (2013)
Bakalářská práce se zaměřuje na ženy, kterým byla diagnostikována endometrióza. Na jejich informovanost o tomto onemocnění a potřebu mít k dispozici v ambulanci tištěné informace ve formě letáku. Práce je rozdělena na dvě části. V teoretické části je popsána etiologie, klinické příznaky, diagnostika a léčba. V empirické části je uvedeno pět kazuistik žen, kterým byla diagnostikována endometrióza, výstupem je také informační brožurka pro ženy s touto diagnózou.