Ambulantní versus domácí porod - Nagy, Pavla (2013)
ANOTACE Příjmení a jméno: Pavla Nagy Fakulta: Lékařská fakulta Katedra: Katedra porodní asistence Název práce: Ambulantní versus domácí porod Vedoucí práce: PhDr. Radka Wilhelmová Počet stran: 129 Počet příloh: 3 Počet titulů použité literatury: 34 Klíčová slova: ambulantní porod, domácí porod přirozený porod Resumé: Tato bakalářská práce se zabývá problematikou ambulantního a domácího porodu s ohledem na jejich benefity a rizika. Skládá se z teoretické a praktické části. V teoretické části se věnuje vymezení pojmů, historii, legislativě a fyziologickým pochodům v těhotenství, během porodu a po něm. V části praktické se s použitím narativního rozhovoru snaží přinést informace o názorech a přístupech jednotlivých poskytovatelů péče na straně jedné, a úhel pohledu žen, jež prošly vlastní zkušeností domácího nebo ambulantního porodu.