Vedení předporodní přípravy - zkušenosti porodních asistentek - Kremláčková, Nikola (2013)
Tato bakalářská práce je vytvořena pro inspiraci porodním asistentkám, které by chtěly začít vést komplexní kurzy předporodní přípravy. Naleznete v ní teoretické informace o historii a současném pojetí psychoprofylaxe. Teoretická část dále obsahuje rozdělení předporodní přípravy v našich podmínkách, informace o projektování předporodní přípravy, načasovaní a volbě témat a v neposlední řadě i rozbor účastníků, včetně psychologických aspektů předporodní přípravy. Druhá část práce je postavena na zkušenostech porodních asistentek, které úspěšně vedou komplexní kurzy předporodní přípravy. V této časti naleznete všeobecné informace o jejich kurzech, prostorech a materiálním vybavení. Jsou zde analyzovány a interpretovány individuální zkušenosti porodních asistentek s prací žen ve skupině a rozebrány jednotlivé lekce předporodní přípravy. Rozbor jednotlivých lekcí se zaměřuje na časovou náročnost, rozložení a načasování témat, metody podávaných informací a na důvod volby této metody. Závěrem