Posouzení edukační potřeby tématu smrti v povolání porodní asistentky - Doucha, Marie (2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou smrti, v souvislosti s tím se snaží zjistit, zda je této problematice věnována dostatečná pozornost ve vzdělávání porodních asistentek. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy, je uveden historický přehled. Praktická část prezentuje anketu, která měla za úkol posoudit edukační potřebu tohoto tématu, a její výsledky. Hlavním zjištěním bylo, že této problematice není věnována dostatečná pozornost ve vzdělávání, proto práce předkládá jako návrh řešení edukační projekt na téma Smrt v povolání porodní asistentky.