INSPIRE publikace prostorových dat: od konceptu k implementaci - Pěnková, Helena, 1988- (2013)
Diplomová práce se zabývá hodnocením aktuálního stavu v oblasti interoperability prostorových dat v konceptu INSPIRE. Následně zahrnuje popis jednotlivých procesů transformace prostorové datové sady a rozebírá problematiku konkrétních prvků a atributů sloužících k popisu datové sady. Výsledkem práce je aplikační schéma a mapovací tabulka sloužící k transformaci datových sad do INSPIRE kompatibilní podoby.