Interaktivní mapa botanické zahrady - Míšová, Pavlína (2013)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou kartografického znázornění živé složky krajiny v prostředí WWW a soustředí se jmenovitě na zobrazení botanických zahrad. Rešeršní část práce je věnována vyjadřovacím prostředkům používaným v biogeografii a způsobům publikace map na WWW, na tuto část navazuje kapitola hodnotící existující interaktivní mapy s botanickou tematikou. Hlavním cílem práce je tvorba interaktivní mapy botanické zahrady na příkladu Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity, přičemž mezi použité technologie patří datový formát KML a prostředí OpenLayers. Interaktivní mapa je doplněna virtuální prohlídkou. Pozornost je věnována návrhu funkčnosti mapy, doplňkového obsahu, grafického řešení mapy a návrhu symboliky.