Výživa seniorů - riziko malnutrice - Svobodová, Ivana (2013)
Magisterská práce je zaměřena na problematiku výživy seniorů. Teoretická část práce poukazuje na výživu, její složky a rizika nesprávného stravování. Hlavními tématy jsou stárnutí, změny organismu ve stáří, výživa obecná a pro seniorskou populaci, poruchy výživy ve stáří a hodnocení stavu výživy seniorů. Těžiště práce tvoří kvantitativní výzkum, zpracovaný statistickými metodami. Tento výzkum se týká stravovacích zvyklostí seniorů a následného doporučení pro praxi. Zkoumaný vzorek tvoří senioři žijící v přirozeném domácím prostředí.